MOT.TV leir på Brunvall gård
(Brunlanes ved Stavern)

Lørdag 25 Mars

Tidlig lørdag morgen kl.8.15 var det avreise fra klubbhytta. Gutter og jenter i hver sin bil. Det gikk hele 2 trøtte timer med søvn, sang og prat i bilen før vi var framme i Brunlanes på Brunvall gård der vi skulle sove i 6-manns leiligheter. Ca. 30 13-16 åringer fra hele Telemark og Vestfold var med på leiren. Den var så populær at noen sto på venteliste helt til siste dagen før det ble plass til dem.

Kl.10.30 var det klart for første økt. Den var på svabergene ut mot havet like ved overnattingsstedet. Det var mye snø mellom svaberga, så det var vanskelig og løpe, men heldigvis var løypene lette og korte.

Vi hadde en lang lunsj i leilighetene før andre økta. Det var en sprintløype i Langestrand i Larvik. Der var det om å gjøre å løpe løypa fortest uten og dette på isen. Dessverre hadde ingen av oss pigg-joggesko. De raskeste guttene løp på 14 minutter, mens de raskeste jentene løp på 17 min. Av NOL-erne var det Sondre som løp best.

Da alle var kommet i mål dro vi tilbake til leilighetene på Brunlanes. Litt seinere ut på kvelden etter dusjing og stell var det pizza fra Peppes. Hele 20 pizzaer var bestilt, så det ble mer en nok til lunsj og bilmat neste dag.

Etter middagen var det litt sprint-teori og info om morgendagen av løypelegger Per Olav Guldbrandsen som har vært landslagstrener. Da det var ferdig var det bare lek og moro resten av kvelden til vi skulle legge oss kl.23. Natta ble ikke helt som de voksne hadde håpet at den skulle bli den kvelden! Klokka ble skrudd en time fram også, så det ble en kort natt.

Søndag 26 Mars

Vi ble vekket tidlig neste dag for vi i NOL skulle synge bursdagssang og servere kake til Sveinung som ble 14 år. Da vi kom til guttenes leilighet møtte et syn vi ikke hadde forventet! Guttene lå fortsatt og sov da vi kom inn…….

Kl.10 var første økt. Det var 2-manns stafett i Larvik. Det var om å gjøre å ta flest poster på 35 min og hvis vi kom over tida blei det minus poeng for hvert minutt. Det var Fredrik Steinsvik fra OTO og Silje Wästlund fra NOL som vant stafetten med 6 minutter til andre plass. Første, andre og tredje hadde samme poengsum, men det var bare minuttene som skilte plassene fra hverandre.

Det var en kjapp lunsj før andre økt. Andre økt var sprint i Stavern. Der løp vi to og to sammen, vi tok forskjellige veivalg for å se hvilket valg som var kjappest. Da vi var ferdige var det en kjapp dusj på Brunla ungdomsskole før vi skulle dra hjem.

Det var en kjempehyggelig og koselig leir hvor vi ble kjent med mange flere unge o-løpere.

De som var med: Mats Endresen, Sondre Kvisli, Sveinung Aas, Anne-Marte Thorbjørnsen, Ingvild Jonassen, Silje Wästlund og Iris Fossøy. Sjåfører og støtteapparat: Britt Fossøy og Ole Christian Johnsen.

Av: Iris Fossøy og Silje Wästlund