Nyheter 2006

Nyeste nyheter


Notodden orienteringslag ønsker deg

Godt nytt orienteringsår 2007!


27. Desember

Knut Sveinung Rekaa og Randi Wold vant Ribbeløpet.

48 løpere gjennomførte Ribbeløpet 2006 2 juledag. Spesiellt gledelig var det at startfeltet på den lange løypa talte 28 løpere! I herreklassen var Knut Sveinung Rekaa raskest i mål, 28 sekunder foran Eiving Lande, Bø OL. Dameklassen ble vunnet av Randi Wold, med Nicole Ragvin, Bø OL 10 sekunder bak. Se resultatlister.


14. Desember

Velkommen til Ribbeløpet 26.12.2006!

Benytt sjansen til å løpe av deg juleribba før den rekker å sette seg! NOLs årlige Ribbeløp arrangeres som vanlig 2. juledag kl. 12:00 fra klubbhytta. Løpet og spleiselunchen etterpå, er åpen for løpere fra andre klubber. Se innbydelse.


23. November

Sindre, Randi og Morten vant nattkarusellen.

NOLs nattkarusell ble avsluttet med sprintdistanse onsdag 22.11. 4 av 7 løp teller i sammendraget og alle tre klasser var jevne i toppen før siste løp.

I nybegynnerløypa hadde Sindre Sandven 4 seiere fra før og hadde sammenlagtseieren i lomma. Spenningen var størst i den mellomlange løypa der Randi Wold og Sondre lå likt med 41 poeng før onsdagens løp. Etter litt bomming i sprintløypa, måtte Sondre se seg slått av Randi som dermed vant løypa sammenlagt med 54 poeng. Tre Kongsbergløpere toppet listen i langløypa. Etter sin fjerde seier onsdag fikk Morten Urdal Bakke full pott og vant denne klassen.

Se resultatlister.


6. November

Åge Geir og Randi ble klubbmestere i ultralang.

Se resultatlister.


22. oktober

NOL ungdommene kan løpe langt også!

Lørdag 21.10. dro 14 NOL løpere til Fredrikstad for å løpe Blodslitet 2007. Dette langdistanseløpet har stor nasjonal og internasjonal deltakelse, og er kjent for å være blant de harde o-løpene i sesongen. For mange av NOLs ungdommer var Blodslitet en ny opplevelse med lange løyper, fellesstart og ingen gafling! Likevel gjorde flere av dem meget gode prestasjoner i o-løypa og beviste igjen at sommerens og høstens trening har gitt resultater!

I klasse H 13-14 var Sondre Kvisli bare 16 sekunder bak vinneren i mål etter 45 minutters løping på 6 km. I en jevn klasse med 90 løpere, ga dette en meget sterk 8. plass. Sveinung Aas ble nr 59 i samme klasse.

Ingvild Jonassen var også svært nær teten i D13-14. 35 sekunder bak vinneren ga en god 14. plass av 80 løpere. I den samme klassen løp Silje Wästlund inn til 18. plass et par minutter bak Ingvild. Jannike Tveitane Skogen ble nr 56, og Ida Elisabeth Hestvik Sten nr. 71 i denne klassen. I D15-16 ble Iris Fossøy 55 og Anne Marte Thorbjørnsen nr 57.

Simen Wästlund og Sindre Sandven lå en stund an til å ta seier i klasse H11-12. De to valgte et raskt og sikkert veivalg til 4. post samtidig som hovedfeltet bommet. NOL guttene ledet da klassen med ca. 3 minutter. Etter en 5 minutts bom på 7. post, ble de innhentet og forbiløpt av teten. Selv om 12. og 13. plass i klassen er et bra resultat, var nok guttene selv noe skuffet etter dette. I samme klasse ble Vebjørn Kvisli nr. 47.

Se resultatlister og strekktider fra Blodslitet 2007.


18. oktober

Årsfest og klubbmesterskap langdistanse 4. november.

Du er alle hjertelig velkommen til årsfest på klubbhytta etter langdistansen lørdag 4. november klokken 19.

Påmelding innen 1 november til Elin Rauland. Bruk enten e-post: elinrauland@hotmail.com eller send en SMS til 48125833 eller ring på det samme nummeret eller hjemmetelefon 35012505. Prisen er som vanlig kr. 150 som inkluderer mat og drikke til maten.

PS! Det gjør ingenting om du er litt tidlig ute med påmeldingen.


16. oktober

Tid for å planlegge o-sommeren 2007 !

Liker du å være ute i god tid? Vil du ha lavest mulig påmeldingsavgift? Da kan du allerede nå begynne å planlegge neste års ferieløp i utlandet. Noen av løpene har første, og billigste, påmeldingsfrist allerede i starten av november i år! Her er en foreløpig oversikt over innbydelsene.


5. oktober

Resultater fra NOLs parkløp 30.9.

67 deltakere løp NOLs parkløp på Sætre lørdag 30.9. Se resultater og strekktider.


3. oktober

Helt bort i natta!

NOLs nattløpskarusell "Helt bort i natta", starter onsdag 4.10. Det første løpet arrangeres ved klubbhytta med start fra kl. 20.00. Resten av løpene starter kl. 19.00. Se oversikt over hele nattløpskarusellen. Fire gavekort hos Intersport på 750 kr. trekkes ut blant de som deltar på minst 4 av nattløpene!


24. september

NOL satser på deltakelse i Blodslitet 21. oktober

Blodslitet har de siste årene ikke vært prioritert for Notodden-løpere, men i år ønsker vi i NOL å satse på dette tradisjonsløpet!

Blodslitet er et internasjonalt langdistanseløp som arrangeres av Fredrikstad SK, hvert år i oktober, og er et av kvalitetsarrangementene i Norge med fint terreng, gode løyper og kart, premiebudsjett på kr. 150.000,- og rundt 2000 deltagere. Her er det mulig å kjenne litt av den samme stemningen som på 10-mila i vår !

Meld deg på innen 28. sept. via Blodslitets hjemmeside: http://fsk.no/arr/blodslitet. Les mer om NOLs opplegg for reise og løpet.


24. september

Orienteringsleir for 10-13 åringer lørdag 30.9. og søndag 1.10.

Har du lyst å være med på o-troll leir i Notodden? Leiren er for hele Telemark og den passer både for deg som er helt fersk og deg som har løpt i noen år. Vi starter leiren med Parkløp på Sætre (Lærerhøgskolen, HiT) i Notodden. Se innbydelse.


12. september

NOL arrangerer parkløp på Sætre lørdag 30.9.2006.

Velkommen til årets utgave av NOLs park o-løp. Som i fjor har vi valgt å legge løpet til Sætre hvor vi har et godt sprintkart. Med O-troll-leir i Høgås denne helga venter vi god deltakelse, spesielt av yngere løpere. Klubbmesterskap sprint for NOL er lagt inn i dette løpet. Se innbydelse


3. september

Silje vant D13-14 i Trollosprinten.

8 NOL ungdommer løp Trollosprinten ved Revetal på søndag etter å ha vært på MOT-TV samling i Horten i helgen. Søndag vant Silje Wästlund klasse D13-14, med 11 deltakere. I klasse H13-14 ble Sondre Kvisli nr. 2, bak vinneren Eivind Lindseth fra Konnerud IL.

Se resultatlister.


20. august

KM-stafett: Gull til Iris og Silje, sølv til Sveinung og Sondre!

Iris Fossøy og Silje Wästlund gikk helt til topps i KM stafett for D13-16. Etter første etappe ledet Silje 26 sek. foran Sandefjords 2. lag. På 2. etappe kom Sandefjords 1. lag og POL's 2. lag sterkt, men Iris løp i mål til en klar seier over 2 minutt før Sandefjord 1.

I gutteklassen H13-16 ble Sondre og Sveinung nest beste Telemarkslag, slått av POL's 1. lag. To Vestfold lag løp også raskene enn NOL-guttene, men disse var ikke med i konkurransen om KM titlene for Telemark.

Se resultatlister.


19. august

5 kretsmestere fra NOL!

I dagens KM-lang i Porsgrunn tok NOL's løpere 5 KM-gull! Dameløperne stod for 4 av disse: Iris Fossøy vant D15-16, Silje Wästlund tok gull i D13-14, mens mamma Malin vant D40, og Kristin Sandven klasse D35. I herreklassene var det Harald Kvisli som toppet H40. I tillegg ble det sølvmedalje til Sondre Kvisli i H13-14 og Anne-Marte Thorbjørnsen i D15-16.

Klasse H11-12 var ikke KM klasse, men også her tok NOL de tre første Telemarks-plassene med Simen Wästlund, Sindre Sandven og Vebjørn Kvisli. Se resultatlister.


16. august

Enklere påmelding hos n3sport!

Harald K. har nå overført alle løperne fra NOLs brikke-kartotek til Klubben Online, som brukes av påmeldingssystemet hos n3sport. Bare informasjon som er nødvendig for påmeldingssystemet er overført, dvs. navn, brikkenr, kjønn, klasse.

Det skal nå gå raskere å melde på løpere via n3sport fordi alle medlemmer med brikke ligger ferdig i lista. Dessuten foreslår systemet nå korrekt brikkenummer og klasse for hver enkelt løper. Hvis du oppdager feil, kan du rette det selv i systemet til n3sport eller gi beskjed til Harald.


15. august

Klart for NM-uka 2006 på Hovden 24.-27 august!

NM-uka på Hovden i Setesdalen – nesten i Telemark - nærmer seg. Om litt over en uke braker det løs! Arrangøren Kristiansand OK har satset mye på å lage et svært publikumsvennlig arrangement, og har som mål å trekke publikum til Hovden for å skape skikkelig NM-stemning. I tillegg til at Hovden er et fint sted å være, lover arrangøren sentrumsnære arenaer, gode speakere, overbygde tribuner og underholdning. Lørdag er det publikumsløp i NM terrenget, og show med humoristen Steinar Lyse både på arenaen og i Grendehuset under premieutdelingen kl 20.00.

Se NM-uka's nettside og innbydelse til publikumsløp lørdag 26.8.


9. august

Pris til MOT-TV samarbeidet under Hovedløpet!

MOT-TV er et samarbeid mellom Telemark og Vestfold o-kretser for satsning på ungdomsløpere. Sammen med andre kretser har MOT-TV deltatt i Hovedløpsprosjektet, der målsetningen har vært å få en sammensveiset leder og ungdomsgjeng til årets Hovedløp. Søndag under Hovedløpets medaljeseremoni stakk en jublende gjeng fra Vestfold og Telemark av med premien som årets VITAL UNGDOMS-O-KRETS! Notodden o-lags ungdomsløpere og ledere har vært svært aktive i dette samarbeidet.

Les mer.


7. august

Hovedløp og o-landsleiren i Verdal

Søndag 6.aug var det Hovedløp for yngre (14-16 år) i Levanger. Notodden o-lag hadde 8 løpere på startstreken. Det er svært lenge siden o-laget har hatt så mange deltagere og slike gode resultater. Silje Wästlund slo til med en 7 plass i D14 og Iris Fossøy var strålende fornøyd med en 9 plass. Iris sitt mål var å forbedre fjorårets 16 plass og det klarte hun med glans.

Det var en varm dag i Levanger-skogene og myrene var tunge. Alle de 8 løperne skal kose seg med O-landsleir fram til torsdag. Da avsluttes leiren med kretsstafett. Ole Christian Johnsen er med som leder for NOL og Telemark o-krets.

Britt   Se hovedløpets webside og resultater.


30. juli

Nordvestgaloppen i Stryn

Nordvestgaloppen i Stryn er over for i år. I flott vær og i nydelig terreng deltok familiene Sandven og Fossøy. Selv om ikke Sindre følte seg helt frisk denne uka, viste han at han er blant de beste løperne i sin klasse og tok en 3.plass sammenlagt. Nordvestgaloppen hadde stor deltagelse med over 900 påmeldte og svært mange utlenninger. Tsjekkia og Russland kom begge med hver sin buss med landslagsløpere i 15-16 års klassene, junior og senior-klasser. Sveits kom også med ca. 100 løpere. Her var det ikke lett for de norske løperne å hevde seg.

Britt   Se resultater.

21. juli

Silje og Simen på 5-dagers i Sverige.

Siste uke har Silje og Simen Wästlund deltatt i O-ringen 5-dagars i Sverige. Dette er verdens største o-løp med ca. 15.000 deltakere. Simen løp meget sterkt de to første dagene og oppnådde 11. og 10. plass i H12. Denne klassen hadde totalt 170 deltakere, og Simens 19. plass sammenlagt er et svært godt resultat. Se resultater fra alle løpsdager.


20. juli

33 NOLere i Sørlandsgaloppen.

NOLs 33 løpere leverte flere gode enkeltresultater i årets Sørlandsgalopp. Sammenlagt gikk Sindre Sandven (H12) og Sondre Kvisli (H13) til topps i hver sin klasse. I D40 ble Britt Fossøy nr. 2, og Lene Therese Myrland tok en flott 4. plass sammenlagt av 28 deltakere i D11-12N.

Se komplette resultatlister


25. juni

O-festivalen - Malin til topps i D40 lørdag.

Malin Wästlund leverte igjen NOLs beste sportslige resultat ved å vinne D40 under langdistansen lørdag.

På mellomdistansen fredag, løp Simen Wästlund og Sindre Sandven to meget sterke løp. De ble henholdsvis nr. 4 og 5 i klasse H11-12 med totalt 73 startende løpere. Det var kun ett sekunds tidsdifferanse mellom Simen og Sindre!

I lagkonkurransen for jenter/gutter under 12 år, tok Sindre Sandven, Simen Wästlund og Tonje Jonassen en flott 4. plass av 58 startende lag søndag.

Se resultatlister for alle tre dagene.


11. juni

Fire klasseseiere til NOL i Drangedal!

Det var god deltakelse fra NOL på MOT.TV samling, o-troll leir og o-løp i Drangedal i helga. NOLs rekrutter og ungdommer gjorde en meget bra innsats i Drangedalsløpet søndag:

Klasse D11-12N ble vunnet av Lene Rauland foran Tonje Jonassen. Ingvild Jonassen vant D13-14, og Silje Wästlund vant D15-16, der Iris Fossøy tok 4. plass. I D11-12 ble Eirin Fossøy nr. 2 og Lene Myrland nr 3.

I gutteklassene vant Sindre Sandven H11-12 med lagkameratene Simen Wästlund på 2. plass og Vebjørn Kvisli på 4.  Erik Tengesdal tok fin 2. plass i H15-16 og Sveinung Aas fikk 3. plass i H13-14. I H11-12N besatte Torgrim Aas, Sturla Aas og Per-Arne Thorbjørnsen plassene 2, 3 og 4. Se resultatlistene.


4. juni

Simen og Sondre til topps i hver sin klasse

Sondre Kvisli følgte opp seieren fra i går med en ny førsteplass i klasse H13-14. Sammenlagt etter to løp leder Sondre med 2:51 foran Håkon Westergård på andreplass. På jaktstarten mandag blir denne tidsdifferansen halvert i startlisten. Sondre har dermed et forsprang på 1:25 ut fra start.

Simen Wästlund avanserte fra sin 2. plass lørdag til seier i H11-12 søndag. Han leder dermed denne klassen sammenlagt etter to løp. Avstanden ned til Kongsbergs Sigur Heggedal er bare 7 sekunder. Morten Bujordet, Kristiansand på tredjeplass, er over 4 minutter bak, så dette bli nok et oppgjør mellom Simen og Sigur. Det er ikke jaktstart i denne klassen.  Se resultatlistene.


3. juni

Sterk seier til Sondre Kvisli første dag i Pinseløpene på Kongsberg

På lørdagens mellomdistanse gjorde Sondre et løpsmessig og o-teknisk meget sterkt løp, og vant en tøff H13-14 klasse med 47 startende. 2 minutters margin til andremann, gir et godt utgangspunkt for landistanse søndag og jaktstarten mandag. Torgrim Aas hadde også helklaff og vant H11-12N med 36 deltakere.

I klasse H11-12 løp både Sindre Sandven og Simen Wästlund meget gode løp og tok 2. og 3. plassen blant 35 deltakere. 3. plass ble det også til Eirin Fossøy i D11-12. Malin Wästlund ser ut til å være "uslåelig" denne sesongen og vant igjen klasse D40. Denne gangen med bare 1 sekunds margin til May Bente Brurberg fra Ås-UMB Orientering på 2. plass. Se resultatlistene.

NOL hadde hele 41 startende løpere i dette første Pinseløpet. Det er veldig moro at NOL igjen har blitt en "storklubb" på løp ute!


25. mai

Malin Wästlund vant D40- i Eikerløpet.

Familien Wästlund leverte de beste NOL resultatene under Eikerløpet 25. mai. Malin vant klasse D40-, mens Simen og Silje tok hver sin andreplass i klasse H11-12 og D13-14. Andreplass ble det også til Eirin Fossøy i D11-12 og Torgrim Aas i H11-12N. Totalt 26 NOL-løpere deltok i Eiker. Se resultatene.


21. mai

Mange gode NOL prestasjoner i Bø!

Med 32 deltakere var NOL den dominerende klubben på kretsløpet i Bø søndag 21.mai. NOL tok også kraftig for seg av premiebordet med 9 klasseseiere, 5 andreplasser og 7 tredjeplasser. Se resultatene.


12. mai

164 løpere deltok i Tinfosløpet

164 løpere deltok i det åttende Tinfosløpet som ble arrangert fredag 12. mai. Klasse damer lang løype ble vunnet av Hege Bakken, Heddal. Helge Dimmen, Horten vant herreklassen. Se komplett resultatliste.


7.mai

4 klasseseiere til NOL i Skjærgårdsløpet, Tønsberg.

11 NOLere deltok i Skjærgårdsløpet i Tønsberg søndag 7. mai. Det ble klasseseiere til Lene T Myrland i D11-12N, Simen Wästlund i H11-12 og Sondre Kvisli i H13-14. I klasse D40- tok NOL begge de to første plassene med Malin Wästlund og Heidi Schatvet. Se resultatene.


1.mai

Seier til Lene Therese Myrland, D11-12N i Hjalmarløpet!

Lene Therese vant nybegynnerklassen i Hjalmarløpet på Gulset mandag 1. mai. Se resultatlistene.


30.april

Sindre Sandven vant H11-12 i KM sprint!

Søndag vant Sindre Sandven klasse H11-12 i KM Sprint i Stathelle. Det ble seirer også til Eirin Fossøy som var eneste deltaker i D11-12. Se resultatlistene.


30.april

Flott innsats på 10MILA i helga!

I helgen ble verdens største orienteringsstafett, 10-o-mila, arrangert sør for Hallsberg i Sverige. I ungdomsklassen deltok to lag fra NOL, og i tillegg fire løpere på kombinert lag sammen med andre klubber. De to rene NOL lagene ble henholdsvis nr. 84 og 205 av totalt 343 lag. NOL hadde også et seniorlag med 5 løpere i dameklassen og 4 herreløpere på Kongsbergs 3.lag. Se bilder og beskrivelse fra turen, de lokale plasseringene og komplette komplette resultatlister.

Tiomila satte også nye standarder for formidling af orienteringsløp med TV-studio på samlingsplass og over 10 timers LIVE-tv. Det danske GPS systemet TracTrac (som ble brukt på NOM) ble benyttet for å levere LIVE-tracking til tv-produksjonen på damenes 5.etappe og herrenes 2., 4., 7. og 10. etappe. Du kan selv spille av trackingen fra disse etappene på websidene til TracTrac (krever Java installert).


11. april

Dugnad på O-Hytta lørdag 22/4. Kl 10.00.

Det er en del arbeid å gjøre både på hytta og området rundt.Vi håper derfor at så mange som mulig har tid til å komme denne dagen. Det er også behov for å vaske hytta innvendig. Vi tar derfor en dugnad på dette mandag 24/4. Kl 17.00. Håper at noen har mulighet til å stille opp denne dagen.
Hyttestyret v/Jan Erik Skogen


27. mars

Silje Wästlund på vinnerlaget i 2 etappers mix-stafett under MOT TV samlingen i Brunlanes. 

Resultater fra sprintløp lørdag og stafett søndagLes om Silje og Iris sine opplevelser på turen!


8-9. april

Vårstafetten og SOL-renningen i Halden er avlyst p.g.a. mye snø!

Påmelding til de individuelle løpene senest 26. mars kl 23.59 direkte til Entry Online: EntryOnline Vårspretten og EntryOnline SOLrenningen (sidene kan gå litt tregt).


25.-26. mars

MOT.TV samling i Brunlanes for 13-16-åringene i Telemark og Vestfold.

Påmelding: til Malin: ol-c-joh@online.no  tlf.35 01 33 34 sms/mobil: 99263944 eller Britt bfosso@frisurf.no  tlf. 35 01 18 12 sms/mobil 99491047. Deltageravgift: 150.- pr person.


12. mars 06

Nye websider

Som du ser er den nye versjonen av NOLs nettsider nå på lufta. Sidene har fått ny organisering og lay-out, men foreløpig er innholdet stort sett det gamle. Etterhvert som planleggingen av 2006 sesongen kommer i gang, vil sidene bli oppdatert med ny informasjon. Alle som har informasjon de ønsker å få lagt ut, kan sende dette på e-post til Jon eller Åge Geir. Etterhvert vil vi legge til rette for at flere kan bidra til å oppdatere sidene selv.

En av målsettningen med de nye websidene er å gjøre det lettere å finne fram til informasjon om resultater, innbydelser og påmeldinger. Webredaksjonen (Åge Geir og Jon) tar gjerne imot tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Send det gjerne på e-post.


12. mars 06

40 o-løpere fra NOL deltok på Nordjysk 2-dagers i Danmark. Resultater fra lørdag og søndag.


1. februar 06

Ski-o på ReshjemResultater


januar 06

Vintertreningen starter opp onsdag 11. januar.


januar 06

Bandy på sport hver mandag frem til vinterferien.


Nyheter 2005