Turkart

Gode turkart er viktig når du skal planlegge turer i skog og fjell. NOL har gitt ut moderne turkart som dekker store deler av Notoddens skog- og fjellområder. Alle kartene er utgitt etter 2000 og holdes godt oppdatert. Nedenfor finner du et lite utsnitt av hvert kart og en beskrivelse av områdene som dekkes.

Kartene kan du få kjøpt hos de fleste sportsbutikker og turistvirksomheter i området. Kartene kan også bestilles direkte fra Kartfirma Fossøy, tlf. 35 01 18 12, e-post: kartfos@online.no

       

Notodden øst - Meheia 1:25 000

Turkartet Meheia dekket nærområdet på østsiden av Notodden og de store skogområdene mellom Notodden og Kongsberg. Store deler av området eies av Statskog. Her kan du leie skogskoier og fiske i et stort antall skogsvann.

Midt i kartet finnes det lille fjellområdet Fjellstulfjell på ca. 800 moh. Rett nord ligger Selslinuten med DNT hytte og merket løypenett mellom Bolkesjø og Kongsberg. I nordøst fjelltoppen Knuten med det vernede gruveområdet fra sølvverket på Kongsberg. Sveinsbufjell og løypenett med utgangspunkt fra Breisethytta i Sauherad, danner søndre del av kartet. Fra DNT hytta på Sveinsbu kan du følge løypenett nord til Meheia og Selsli. Går du sørøstover kommer du til Skrim og videre sørover i retning Larvik.

       

Lifjell 1:30 000

Kartet dekker midtre og østre del av Lifjell fra Myrgvarv i nord til Jønnbu i sør. Dette fjellområdet mellom Notodden, Bø og Seljord er en liten perle av et turområde både sommer og vinter!

Det er flere utgangspunkt for turer på Lifjell: Myrgvarv ca. 11 km sør for Heddal, Slåkja med bilveg fra Sauland, Grunningsdalen i Seljord, Jønnbu i sørøst og Årmotdalen mellom Bø og Notodden. Mellom disse innfallportene finnes det et flott nett av merkede turløyper og preparerte skiløyper.

Området er kuppert og variert. Søker du fred og ro, behøver du ikke gå langt fra løypenettet for å finne uberørte områder med lite trafikk.

       

Tuddal - Gaustatoppen 1:25 000

Gaustatoppen er toppunktet på en ca. 7 km lang fjellrygg som ligger sør for Rjukan i Telemark. Utsikten fra toppen er den videste i hele Norge. På klare dager kan man se over 50000 km².

Kartet dekker de store turområdene omkring Gaustatoppen: Hytteområdene i turistbygda Tuddal, Gaustablikkområdet med hotell, fjellstue, utleiehytter og et meget godt anlegg for alpin og nordisk skiaktivitet.

       

Blefjell 1:30 000

Blefjell er et variert fjellområde nord for Notodden og vest for Kongsberg. Området kan nås fra Bolkesjø i sørvest, Jondalen i sørøst og Numedal i nord. Fra riksvegene går 8-10 bilveger opp til ca. 800 meters høyde (bomavgift).

I vest ligger en høyfjellsrygg som strekker seg mellom DNT hyttene Sigridsbu i sør og Eriksbu i nord. Bletoppen med sine 1342 moh er høyeste topp i området. Rutene Nordstul - Sigridsbu - Bletoppen - Eriksbu - Kyrkjevannet er merket både sommer og vinter.

Den østre delen av Blefjell består av slake vidder i 800-1000 meters høyde. Her kjøres gode skiløyper hele vinteren.

Turkartet Blefjell dekker hele området med alle aktuelle turalternativer.