Byggingen av NOLs klubbhytte 1995-1998

Flere ganger i NOLs historie har idéen om en egen klubbhytte dukket opp. Ved årsmøtet våren 1995 satte man av midler til prosjektet og startet planlegging. Man søkte om midler, og begynte på dugnadsarbeidet. Nesten alt arbeid på hytta har bestått i dugnad. Kun sprengning, elektriske arbeider og rørleggerarbeid har blitt gjort med innleid hjelp. Og i dag er hytta under tak, og flere av rommene er nesten ferdig. Faktum er at to leieboere allerede har flyttet inn. Men det skal vel ikke sies at de bor komfortabelt. Uten varmt vann og med et konstant bråk fra byggearbeider er det vel ikke altfor mange som karakteriserer som gode boforhold.

onsdag, 9. oktober 1996.


Det siste som har skjedd i hytta er at vi har fått bygd opp en flott peis av naturstein fra øvre Telemark. Muringen er det brødrene Kjell og Sverre Eliassen som står for. Pipa er også kommet over tak så peisen er testet. Og 2. juledag er det duket for en virkelig test av den, for da er det planlagt en julelunsch i forbindelse med den årlige foretakelsen ribbeløpet som er et orienteringsløp i tykk snø!

torsdag, 21. november 1996.


 

Hva som ble resultatet av ribbeløpet, kan du se i "Sjekk KODEN 1/98". Noe mer trenger vi ikke nevne om det. (Personen som skriver dette hadde, som andre NOL'ere, ingen god dag!) Men oppmøtet var iallfall bra, og koldtbordet bugnet av eggerøre, pølse, ribbe og annet godt. Dette har smaken av en begynnende tradisjon.

NOL har fått en del henvendelser om utleie av hytta. Til det er bare å si at hytta nok ikke er klar til det ennå. Men kanskje i løpet av høsten og vinteren kan det være at hytta er klar til bruk. Til nå er det kun hybler og lager som er nærmest ferdig, og noe av det absolutt viktigste for bruk av hytta, nemlig dusjanlegget, er langt fra ferdig. Kun flislegging i gang og garderobe, er påbegynt der.

En annen ting som også må nevnes er at vi har fått varmt vann slik at de stakkars studentene ikke må løpe ned på lærerskolen hver gang de ønsker en dusj (ja, de har fått dusj).

Det ser ut som vi i kanskje får de resterende midler av tippemidlene vi har søkt om. Vi ligger iallfall som nummer to på IKU sin prioriteringsliste. Disse midlene vil brukes til å tilbakebetale lånet som ligger i hytta.

fredag, 17. januar 1997.


Nå skriver vi 19. februar og arbeidet med klubbhytta har ennå ikke gått i stampe. Stuen er for tiden hovedprosjektet. Både tak og gulv er i stadig endring. Kjell skal snart begynne å flislegge deler av gulvet, mens Hugo Christensen jobber flittig med å sparkle i taket. Resten av kveldsdugnadsgjengen jobber med en svært så komplisert lyskasse som skal dekke midten og sidene av taket i stua. De to andre i dagtidsgjengen (Kjell er den første) har de siste dagene satt opp tak i kaldtlageret.

En annen ting som må nevnes nå er trappene og vinduene som Olav Schia Trevare leverte til langt under selvkost. Det er godt å vite at man har mennesker med slik dugnadsånd som Olav, i laget.

onsdag, 19. februar 1997.


Det er lenge siden sist det ble skrevet om klubbhytta nå. Men det betyr verken at vi har gitt opp, eller at vi blitt ferdig med prosjektet. Noen begynner selvfølgelig å bli lei av masse dugnadsarbeid nå. Likevel stilte veldig mange opp denne lørdagen. Da ble det lagt jord på taket, noe som er starten på et torvtak. Til jobben ble det brukt en mobilkran som ble leid ut fra Notodden Tak- og byggtjeneste. Den gjorde virkelig susen når tunge storsekker med våt myrjord skulle løftes. Denne jobben gjort, betyr også at vi kan gå en vinter i møte uten redsel for vannlekkasjer i taket. Med god dugnadsånd denne vinteren kan vi kanskje bli ferdig i løpet av våren 1998. Det hadde vært noe det!

tirsdag, 7. oktober 1997.


I det siste har det vært god flyt i arbeidet på klubbhytta, og håpet om å bli ferdig våren 1998 er blitt styrket ytterligere. Spesielt er dette fordi vi nå har blitt ferdig med taket i stua. Dette taket har vi brukt svært mye tid på, og det har sammenheng med at vi som dugnadsgjeng, har gjort en del bommerter. Det er naturlig at det blir slik når alle er amatører, men når alle gjør feil, er det iallfall ikke noen syndebukk å plassere skylden på. Med taket ferdig, blir neste jobb nå å bli ferdig med gulvet. Gulvet skal delvis belegges med tarkett, og delvis er det lagt fliser. Dessuten må vi legge skifer rundt peisen. Når stua er ferdig, er det faktisk kun dusjanlegg og det offentlige toalettet som står igjen av storarbeid inne. Det offentlige toalettet skal være åpent for (nettopp) alle, forutsatt at kommunen sørger for at det er økonomisk forsvarlig. Uten at utgifter til drift, renhold og vedlikehold dekkes, kan vi selvfølgelig ikke drive dette. Utenom disse arbeidene står det selvfølgelig igjen en del småarbeid som maling, listing og til slutt arbeid med plassen utenfor hytta.

onsdag, 26. november 1997.


 

Denne historikken er skrevet av Tore Steinmoen.